Σχετικά με τα έργα

Τα ζωγραφικά έργα της ιστοσελίδας είναι προς πώληση .

Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει ένα έργο μπορείτε να στείλετε email ζητώντας περαιτέρω πληροφορίες.

Email

info@pouliasikaterina.gr

Ίμβρος και Τένεδος

- Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο χώρο Μελίνα Μερκούρη στην Καλλιθέα το 2014

- Βίντεο της έκθεσης

- Βίντεο της έκθεσης 02

ΚΡΙΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Απόηχος γεμάτος φως και μνήμες έρχεται από το τώρα και το χθες, μέσα από το ζωγραφικό έργο της Κατερίνας Πουλιάση, για ν’ αγγίξει με τρυφεράδα και βαθύ στοχασμό την ψυχή και τις αισθήσεις. Οι αισθήσεις τρανεύουν, κι εμείς ταξιδευτές στο τώρα και το χθες, για να διαβούμε στα μονοπάτια της ιστορίας και σε ότι απέμεινε από το κούρσεμα των καιρών.

Στην παρουσία αυτής της έκθεσης, η ζωγράφος ξεναγεί τον θεατή, μέσα από τα έργα της, σε μια αφηγηματική ιστόρηση και σε μνήμες. Η πλούσια θεματολογική της γκάμα, η χρωματική αρμονία, το στέριωμα της σύνθεσης και η εκφραστική δύναμη, μέσα από λεπτές κι υπερευαίσθητες χρωματικές αξίες, συνθέτουν ένα ζωγραφικό αποτέλεσμα με έντονες αισθητικές συγκινήσεις και δύναμη.

Το χρώμα εξαϋλώνεται και αγκαλιάζει το συναίσθημα, μέσα από μια γοητευτική σύνδεση των στοιχείων. Ο εικαστικός λόγος εκφράζει δυναμικά την συγκίνηση, μέσα από μια έντονη ποιητική αφήγηση.

Η ζωγράφος, μέσα από μια ιδιαίτερη δύναμη, επιχειρεί μια ιστορική αφήγηση στα έργα της, γεμάτη παλμό και δύναμη. Έτσι το έργο της δεν αποτελεί μόνο μια εξαιρετική ζωγραφική και ιστορική αφήγηση, αλλά και μια δυναμική πορεία, που υπόσχεται στο μέλλον πολλά.

Αντώνης Κουρτικάκης
Ιστορικός τέχνης


ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Με πολύ μόχθο κι αγωνία προσπάθησα να προσεγγίσω εικαστικά ένα ιστορικό ευαίσθητο θέμα με ποικίλες προεκτάσεις:
1)αρχικά μελέτησα ποικίλη γνώση και φωτογραφικό υλικό σχετικά με τα νησιά της Ίμβρου και της Τενέδου, συνδυάζοντάς τα με τα δικά μου έντονα βιώματα κι εικόνες, όταν πριν χρόνια τα επισκέφθηκα, και θέλησα να προσφέρω κάτι εικαστικά εις μνήμην της ιστορίας και των γεγονότων που διαδραματίστηκαν εκεί,
2)στη συνέχεια επέλεξα τα στοιχεία που έπρεπε να περιλαμβάνει η έκθεσή μου, ώστε να δίνει μια αρκετά πλήρη ιστορική και ρεαλιστική εικόνα των νησιών αυτών: με ποικιλία χρωματική, τεχνοτροπίας, θεματολογική(από παρόν: τοπία, και παρελθόν: μνήμες και παράδοση),
3)εργάστηκα με πολύ μεράκι επάνω σε αυτά τα θέματα, επενδύοντάς τα παράλληλα, μέσα από την μελετημένη και βιωμένη γνώση, με τίτλους και κείμενα σχετικά, που θα βοηθούσαν τον θεατή να διαβεί καλύτερα ανάμεσα στα έργα και να ταξιδέψει εικαστικά,
4)προσπάθησα να οργανώσω στην εντέλεια βασικές λεπτομέρειες που αφορούσαν την υπόλοιπη παρουσία των έργων μου: καδράρισμα κι ανάρτηση, δημιουργία αφίσας-πρόσκλησης, δελτίου τύπου, βιογραφικού και κριτικού σημειώματος, καθώς και μιας σύντομης ιστορικής ανάλυσης που θα συνόδευε την έκθεση με ένα πλήρες και περιεκτικό κείμενο για την ενημέρωση των επισκεπτών.

Θεωρώ ότι το όλο εγχείρημα συνέβαλε στο να ωριμάσω περισσότερο την αντίληψή μου σχετικά με την ιδέα μιας Έκθεσης. Βλέποντας συγκεντρωμένο ολικά το έργο μου αναγνώρισα τα σημεία απόδοσης και βελτίωσης της εικαστικής μου δουλειάς. Επίσης, πολύ σημαντική υπήρξε η ανταλλαγή απόψεων με το κοινό μου, που είχε κάποτε να μου προσφέρει μια ενδιαφέρουσα άποψη, καθώς και η μεταφορά σε μένα της συγκίνησής του μέσα από το έργο μου. Το πιο σπουδαίο για μένα στοιχείο ήταν, ούτε η υλική απολαβή, μα ούτε κι ο αριθμός επισκεπτών, στοιχεία που ωστόσο δεν υστερούσαν στην έκθεση, αλλά το μακρύ ταξίδι των θεατών εμπρός από τα έργα μου, που κρατούσε συχνά αρκετά και κάποτε επαναλαμβανόταν για αρκετές φορές!